Nieuws - Nieuwsbericht

clinic Lemelerbergloop (18 oktober 2008)

Zondagmorgen 19 oktober om 9.15 uur was de parkeerplaats bij het restaurant op de Lemelerberg bijna overvol. Liefst 80 atleten hadden zich daar verzameld om deel te nemen aan de clinic georganiseerd door het bestuur van de Gerrit Voortman Lemelerbergloop. 

 Spandoek van de Lemelerbergloop 

 
Uit alle windstreken kwamen de atleten naar Lemele. Ook van Loopgroep DKB De Krim waren enkele leden aanwezig, die wel een extra training konden gebruiken. Ook troffen we onze goede loopvriend Harron Dekker, die blij weer reuzeblij was om de GELE LOPERS uit De Krim te zien, we hebben heerlijk samen opgelopen. Alle atleten kwamen om het parkoers alvast te verkennen om op 1 november (de wedstrijddag) niet voor verrassingen te komen staan. Voor de ene atleet was het: "hoe deel ik mijn wedstrijd in" en voor de ander: "wil ik dit wel, is het niet te zwaar of zoek ik toch mijn grenzen?  Na een welkomstwoord  door  Ben Zuidersma kregen de deelnemers voor de clinic nog een paar goede tips van Gerrit Voortman  en Lamko Hulzebos .
 
 Harron aan kop

Daarna werd  het mooie  parkoers verkend en werden onderweg  diverse rek en strekoefeningen gedaan.  Met name werden die spiergroepen aangesproken die extra belangrijk zijn voor het klimwerk.  Het lopen door de prachtig gekleurde natuur is een belevenis op zich. Hoewel er weinig tijd was om te genieten want het ging of heuvel-op of heuvel-af. De roodbruine vloerbedekking van bladeren is zo mooi om te zien, maar ook verraderlijk omdat eronder soms hele vervelende boomwortels onzichtbaar blijven. Oppassen dus. Toch gingen er enkele lopers “onderuit”, waaronder Harron, die struikelde over één van de onzichtbare boomwortels. Zijn persoonlijke coach maakte zich echter alleen maar druk om het parkoers: “Harron er zit toch geen deuk in het parkoers he ?”, gelukkig viel het allemaal mee en Harron liep dapper door. Een training van bijna 1,5uur valt ook niet mee, als je (zoals Harron) de vorige dag al de Oldemijercross hebt gelopen.
                                                                  
 Ina Van Zandwijk Loopgroep de Krim