Nieuws - Nieuwsbericht

Harron Dekker geniet van de BMWloop (28 februari 2009)

 
Want geholpen door het natte weer in combinatie met werkzaamheden van mannen van Staatsbosbeheer die met zware voertuigen delen van het traject voor lopers bijna ontoegankelijk hadden gemaakt, wreven Marissen en Meppelink zich juist in de handen. “Dit is wat we 8 jaar geleden voor ogen hadden. Een zwaar ( hard) loopparcours, waar iedereen op eigen niveau “diep moet gaan” maar met oog voor de prachtige omgeving. Nu was het een echt “Boerenkoolparcours”.  Boerenkool Met Worst waardig!” Dat Harron hier niet echt een liefhebber van is is natuurlijk wel bij vele lopers bekend. Maar dat hij geniet staat altijd vast gezien zijn uitlatingen na afloop van een zware cross.
 
 
Daar moet ik heen?  mooi opt bier an
 

Na de start werd er rustig begonnen en wat gezellig gekletst met Sanne Woertink en Martijn van Goor. Deze twee atleten zijn de toppers uit de Gemeente Hardenberg en zij zagen deze loop dan ook als een goede training. Na doorkomst na een rond gaf de tijdklok 45 minuten aan. Dus een tijd van onder de 1uur en dertig minuten zou moeten kunnen. Dit gezien er de tweede ronde wat harder gelopen zou worden was de afspraak. Dat het harder ging in de tweede ronde bleek wel bij aankomst toen de klok stil bleef staan op 1.28.44.

Alle ander deelnemers waren ook in hun element tijdens deze wedstrijd. Puffende lopers, schoenen vol modder, natte sokken en kuiten besmeurd met modder, maar finishend met een voldane grijns op het gezicht, dat was veelal het beeld van deze unieke “moddereditie”. Een deelnemer vertelde dat hij zijn beide schoenen onderweg verloor waardoor hij op kousevoeten terug moest door de modder. “Kijk…………dat zijn de mooie verhalen.”  Hardlopers, Nordic walkers en wandelaars, kortom het was een uniek ontmoetingsmoment voor loopfanaten van allerlei pluimage. Onder het motto “Meeting is belangrijker dan Meting” liepen wandelaars en Nordic walkers in tegengestelde richting en kwamen hierdoor alle hardlopers tegen. Dit leverde mooie momenten op volgens een voldane finisher die leunend op haar wandelstokken uit stond te hijgen.

 
 
  
Oke Harron goed gedaan.