Nieuws - Nieuwsbericht

OAD cross zit er weer op (08 maart 2009)

Harron zag uit naar deze wedstrijd te meer omdat het voor de laatste keer werd georganiseerd op het geweldige motorcross parkoers in Markelo.
Tijdens het inlopen bleek wel dat het een zware middag zou worden door de vele regen was het parkoers erg zwaar en glad.
Harron liep op het 2 1/2 km lange zware parkoers een hele goede cross.
Hieronder enkele mooie foto's die gratis beschikbaar zijn gesteld door actie in beeld.

 

 HAC’63-atleten zegevieren in Goor 

Dat atletiekvereniging HAC’63 trainers in huis heeft om van talenten kampioenen te maken, werd afgelopen zaterdag in Goor opnieuw duidelijk. Buiten de provinciegrenzen wisten Frank Everts en Marije Hulzebos beiden beslag te leggen op een eerste plaats op de 5 km cross. Voorafgaand aan de start van de 5 km had Hoogeveens hardlooptalent Arjo Koekoek de 2,5 km al op zijn naam geschreven. Arjo Koekoek

Arjo Koekoek liet zich vorig jaar al gelden op de kortere afstanden en trekt deze lijn prima door in 2009. Tijdens de Herikerbergcross in Goor liet hij zijn tegenstanders vanaf de start achter zich en liep in zijn eentje naar de winst op de 2,5 km.

 Everts oppermachtig

De Herikerbergcross in Goor vormde de laatste wedstrijd van het OAD Reizen Crosscircuit. Eerdere wedstrijden van dit circuit werden gelopen in Nijverdal, Rijssen en Holten. Na drie wedstrijden was bij de mannen 5 km al bekend dat Werner Wessels, atleet van AV Rijssen, de eindoverwinning op zijn naam kon schrijven. Deelname in Goor was voor hem dan ook niet meer nodig, omdat de beste 3 wedstrijden werden geteld. Voor de lopers achter hem was het echter erop of eronder. HAC’63-atleten Frank Everts, Gert-Jan Stevens en Martijn van Goor maakten alle drie nog kans op een tweede plaats in het circuit. Het startveld was kwalitatief sterk, want naast deze HAC’63-atleten gaf ook de altijd sterk lopende Haccer Harm-Jan Martens acte de présence. De kopgroep werd na de start door louter deze HAC’63-atleten gevormd, die de rest van het veld hardlooples gaven. Na een halve ronde liet Frank Everts echter duidelijk merken dat hij op dit moment in een betere vorm steekt dan de andere 3 Haccers. Hij liep weg bij zijn clubgenoten en soleerde naar de finish. Een prachtoverwinning en een mooie opsteker voor hem in voorbereiding op de Hoogeveense Cascaderun. Martens wist knap beslag te leggen op de tweede plaats, gevolgd door respectievelijk Stevens en Van Goor.

Naast deze talenten liepen Jan-Bart Kip en Harron Dekker mee op de 5 km. Jan-Bart Kip is sinds een paar maanden lid van HAC’63 en is van plan dit voorjaar de eerste vruchten van zijn trainingsarbeid onder trainer Gerrit Voortman te plukken. Deze cross was voor hem een opmaat naar het wegseizoen waar hij zijn tijden op de 10 km hoopt aan te scherpen. Kip eindigde zaterdag in Goor als 6de circuitatleet. Harron Dekker loopt alweer wat jaartjes mee en heeft zich inmiddels ontpopt tot een heuse G-topatleet. Onder de bezielende leiding van Gerrit Voortman liep Harron een puike wedstrijd en eindigde in een tijd van 28.32 min..

 HAC’63-atletes maken de wedstrijd

Bij de 5 km damescross ontketende zich in de kopgroep eveneens een strijd tussen slechts HAC’63-atletes. Trainingsmaatjes Marije Hulzebos, Sanne Woertink en Jacelyn Gruppen baanden zich een weg door de modder en over de steile heuvels van het motorcrosscircuit. Hulzebos kwam uiteindelijk als winnares uit de bus, gevolgd door Woertink en de derde plaats was voor Gruppen. Naast deze dagprestaties vielen ook deze dames in de circuitprijzen en daarmee lieten ze zien tot de absolute top te behoren!

 10 kilometer

Op de 10 km vertegenwoordigden Jannes Heinen en Klaas Nienhuis en Koos Kip van de Hoogeveense Atletiekclub. Deze doorgewinterde atleten behaalden respectievelijk een 4de 10de en een 11de plaats in hun categorie.

Met deze prestaties deed HAC’63 van zich spreken in Overijssel en kan het zich opmaken voor een nieuw wegwedstrijdseizoen.

 zo klaar