Nieuws - Nieuwsbericht

Halve marathon Meppel (08 oktober 2010)

 
 

Zaterdag morgen reden wij naar Meppel om daar deel te nemen aan een wedstrijd.

Harron wist nog niet dat hij een halve marathon ging lopen.Dit hadden wij hem bewust niet verteld omdat hij hier dan al dagen mee bezig is.
Maar in de auto naar de wedstrijd hebben wij het Harron verteld dat hij vandaag een grote ronde moet lopen die 21 km lang is. Hier reageerde Harron op van makkie maar even later zei hij ;dus ik ga nu een halve marathon lopen; hij verheugde er zich helemaal op.
Na ingeschreven te hebben  zijn we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd. Harron had er zin in dat kon je duidelijk aan hem zien. Na het startschot was het dan eindelijk zo ver. De eerste kilometers moest ik Harron regelmatig remmen om niet te snel te gaan. Op de 5 km kwamen we door in 26.01, wel wat aan de snelle kant vond ik maar het ging mooi.De volgende 5 km gingen in 26.27 dus op 10 km zaten we mooi op schema voor een goede tijd. Op de 15 km hadden we weer een tussentijd van 18.45 wat betekende dat wij deze 5 km weer wat sneller hadden gelopen namelijk 26.16. Het ging heel mooi maar na 15 km ging het natuurlijk pas echt beginnen. Ons groepje viel ook langzaam uit elkaar maar we hadden mooi de wind in de rug richting het 20 km punt. Net voor het 20 km punt moesten we over het viaduct van de autobaan hier was het tanden bijten om het tempo vast te kunnen houden. Eenmaal boven kon Harron weer herstellen in de afdaling en kwamen we bij het 20 km punt aan. Hier kwamen we door in 1.45.46 wat betekende een klein verval in deze 5 km Wij liepen namelijk 27.01 over deze 5 km. Harron ging super door in de laatste kilometer. Met nog een 300 meter op de baan te moeten lopen kwam Harron aan in een super tijd van 1.51.04. Hierna kom Harron alle felicitaties in ontvangst nemen. Vele atleten kwamen hem dan ook even de hand schudden.
Na wat drinken en even lekker bij komen zijn we richting McDonald's gegaan om even de verloren calorieën weer aan te vullen.